Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Változásmenedzsment

Változásmenedzsment AIM™ alapokon Accelerating Implementation Methodology

Fejlesztési programunkat ajánljuk elsősorban:
  • szervezeteknek, melyek kritikus változások bevezetése előtt állnak
  • szervezeteknek, melyek sok sikertelenséget éltek be rendszerek, gyorsító technológiák vagy kultúra bevezetés kapcsán és ezen változtatni szeretnének
De munkakörtől és pozíciótól függetlenül bárkinek hasznos lehet, aki rendszeresen dolgozik nagy volumenű, komplex projektekben, és szeretne belső fejlesztői, változásmenedzseri szerepében fejlődni.

A program háttere

Képzésünk módszertana az Implemetation Management Associates (www.imaworldwide.com) által kifejlesztett Accelerating Implementation Methodology™ (AIM) irányelveit követi.
 
Az Accelerating Implementation Methodology™ program egy gyakorlati szempontokat és üzleti érdekeket egyaránt figyelembe vevő változásmenedzsment módszertan, amely alkalmazható bármilyen volumenű és komplexitású transzformációs változás vagy projekt kapcsán.
A program rugalmas, de egyúttal az üzleti érdekekre fókuszáló, fegyelmezett változásmenedzsment módszertan, ami támogatja a szervezeti változások menedzselését, beleértve a transzformációs változások kezelését és a maximális befektetési hatékonyság (ROI) elérését.
Az Accelerating Implementation Methodology™ program módszertana ugyanazzal a fegyelemmel dolgozik a humán célok tekintetében, mint ami a technikai és üzleti célok esetében tapasztalható.
 

Eredmények

 
A szervezet megismerkedik azzal a céltervezési módszertannal, ami egyszerre fókuszál a változás üzleti, technikai és humán céljaira. A kitűzött célok mellé mérőszámokat, költségkeretet és határidőket rendel, amely biztosítja a célok fegyelmezett teljesítését. 
A célok megalapozásához nagy hangsúlyt fektetünk az adatvezérelt diagnosztikai eszközökre és azok cégre szabott használatára, így a résztvevők megtanulják az első igények megfogalmazását követően a valós szükségletek szakszerű feltárását is.
A szervezet betekintést nyer a változás pszichológiájába, hogy megértsék és tudatosítsák azokat a kihívásokat, amikkel a mindennapi munkájuk során találkozhatnak.
A program során kiemelten kezeljük a változások munkatársak felé történő kommunikálásának lehetőségeit, amit a változásban érintett munkatársak referencia keretének megfelelően alakítunk ki (módszertanok, lehetőségek, eszközök, sikertényezők és buktatók).
Elsajátítják, hogyan tudják elnyerni a felső vezetés támogatását fejlesztési koncepciójuk megvalósítására.
 
 
Képessé válnak saját változási projektjeiket önállóan menedzselni.
Már a projekt tervezése során kidolgozzák az implementációs stratégiát és akciótervet.
Önbizalmat szereznek, így erősítik a változási projektek iránti elköteleződés és bizalom szintjét és a szervezeti kultúrába történő beágyazódását.
 

Módszerek, amelyekkel dolgozunk

A program módszertanát tekintve diagnosztikai eszközök (change implementation history assemsment, organisational stress assemssment) workshopok, change pro tréningek.
 
 
 
 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, ha elsőkézből szeretne értesülni híreinkről, eseményeinkről.

Kinek szóló hír érdekli?