Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Mental fitness tréning csomag

Cégünk fókuszáltan olyan programcsomagot ajánl, amely munkatársaik és vezetőik jóllétét, felfrissülését, mentális és szellemi megújulását támogatja színes módszertani lehetőségekkel. A programok közös célja a felfrissülés, a megújult energikus munkaképesség visszanyerése, a résztvevők energiaszintjének megemelése és támogatása mentális-szellemi-fizikai jóllétük érdekében. Programjainkhoz a képzést megelőzően diagnosztikai eszközök is társíthatók. A tréningeket vezetőknek, beosztottaknak és munkahelyi csapatoknak egyaránt ajánljuk.

A megvalósítás történhet online és offline, magyar, angol vagy francia nyelven.

Stresszmenedzsment

A program során a résztvevők megismerik a stresszkezelés modern szemléletét, erősödik a pszichikai ellenálló képességük, mely hozzájárul szubjektív jóllétük és munkahelyi produktivitásuk megőrzéséhez, fejlesztéséhez. A program céljai közé tartozik, hogy a résztvevők objektív visszajelzést kapjanak személyes stressz szintjükről, bővüljön a megküzdési eszköztáruk, gyors, praktikus, hatékony és a mindennapokban könnyen alkalmazható stresszkezelő technikákat sajátítsanak el.

Burnout

Képzésünk kiemelt célja a burnout jelenség pontos azonosítása. A képzés révén a résztvevők azonosítani tudják a kiégéshez vezető út elemeit; tisztában lesznek saját pillanatnyi fizikai-lelki-kapcsolati-mentális állapotukkal, és valós tükröt kapnak arról, hogy milyen területet kell az életükben megtámogatni annak érdekében, hogy a felborult energiaegyensúlyt helyreállítsák.

Reziliencia

Esszenciális megközelítése képzésünknek a szalutogenezis, más néven egészség promóció, amely a tudatosság révén megküzdési stratégiánkat élesíteni és támogatni tudja. Célunk, hogy a résztvevők a nagyobb világ kontextusát is megértve felismerjék egyéni helyzetüket a mai változásokkal és bizonytalanságokkal tarkított világunkban. A reziliencia 7 faktorát átvizsgálva pedig olyan gyakorlati útmutatót kapnak, amely hosszú távú erőforrásukká válik.

Energiamenedzsment

A program célja a résztvevők energiaszintjének megemelése, mely hozzájárul a munkahelyi produktivitás, a magasabb motiváció, a pozitív lelki beállítódás és a kiegyensúlyozottság érzéséhez. A résztvevők megismerik az Energiaháztartás modelljét, azonosítják saját „energiarablóikat”, felismerik, tudatosítják és aktiválják belső erőforrásaikat. A program a személyes energiaszint optimalizálásán keresztül hozzájárul a szubjektív jóllét, a testi egészség és a munkahelyi hatékonyság növeléséhez.

Work-Life Balance

A program hozzájárul az esetlegesen megbillent egyensúly okainak megértéséhez, és gyakorlati segítséget nyújt a tudatos és harmonikus életvezetés kialakításához. Célunk az önismeret mélyítésén, a tudatos életvezetés módszertanának megismerésén keresztül támogatni a résztvevőket a kiegyensúlyozott, pozitív életszemléletű, személyes erőforrásokra fókuszáló életvitel kialakításában.

Adaptivitás

Célunk, hogy a fejlesztési folyamat során segítsük a résztvevőket abban, hogy könnyebben tudják venni a folyamatos változások okozta akadályokat, önállóan csökkenteni tudják saját maguk és mások stressz-szintjét, és azáltal, hogy részt vesznek a programban, támogatni tudják munkatársaikat, szorosabb közösségüket a változásokkal való megküzdésben.

Érzelmi kontroll a munkahelyen

A résztvevők megismerik az Érzelmi intelligencia jelentőségét, fogalmát, és a légkörre, valamint a társas kapcsolatok minőségére gyakorolt hatását. A program sajátélményen alapuló gyakorlatai segítenek a saját és mások érzelmeinek felismerésében, megértéseben és kezelésében. Mélyül a résztvevők önismerete, képessé válnak érzelmeik tudatosabb irányítására, szabályozására. A program külön hangsúlyt helyez a stressz tudatosabb kezelésére, a feszültségek okainak megértésre és az abból következő indulatok hatékony kezelésére.

Relaxációs technikák

A jelen változások alkalmazkodást igényelnek tőlünk, kihívások elé állítják az egyént, mely jelentős stresszforrást jelenthet. A program során elsajátítható technikák a jótékony élettani hatások mellett segítenek a feszültségmentes nyugalom és harmónia elérésében. A program során munkában és magánéletben egyaránt alkalmazható villámtechnikákat, vizualizációs technikákat és a progresszív relaxációt sajátíthatják el a résztvevők.

Erdőfürdő

Napjainkban mind idegi pályáink, mind érzékszerveink túlstimuláltak. Ezt okozhatja a városi, természettől elszakadt életmód, a mostani időszakban a különösen megemelkedett online térben eltöltött idő, vagy akár a home office munkavégzés következtében összecsúszott család-munka-gyerekek élettér szűkössége. Programunk egy egyedülálló lehetőség, amely során az erdőben megmerítkezve a résztvevők ismét megtalálják kapcsolódásukat a természettel, megélesedik és kitisztul érzékelésük, csillapítást és feltöltődést kap a test-szellem-lélek.

Mindezt csoportosan végezzük, szabadtéri erdős területen, vezetett programelemekkel, melyeket a Forest Therapy Institute módszertana mentén valósítunk meg képzett erdőfürdő vezető segítségével.

Mental Fitness tréning

Programcsomagunk elemeinek ötvözésével lehetőség van a jelen helyzet sokrétű kihívásaira reagáló, az adott szervezet és csoport igényeihez leginkább illeszkedő pszichés immunitást és jóllétet erősítő, energetizáló program megvalósítására. A program finomra hangolása és véglegesítése előzetes egyeztetés után történik.

Amennyiben cégünk, és megoldásaink felkeltették érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal:

Regős Éva

Készségfejlesztés

Klinikai szakpszichológus, tréner, coach

Vegye fel velünk a kapcsolatot!