Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Képzések a Magyar Telekom számára

Kedves Magyar Telekom Dolgozó!

Aloldalunk azért jött létre, hogy megkönnyítsük jelentkezésedet a Sämling Solution Consulting Kft. képzéseire, melyeket az egyéni képzési keretedből tudsz elszámolni.

Jelentkezni az oldal alján található űrlapunk kitöltésével tudsz!

Bármilyen kérdéssel bátran fordulj hozzánk a peter.fonagy.arva@samlingsolution.hu e-mailcímen!

meghirdetett programok és időpontok:

A PROJEKTMENEDZSMENT EMBERI OLDALA: 2018.09.04-05. 9-17:00

PRACTICAL TASK&PROJECT MANAGEMENT: 2018.09.19-20. 9-17:00

TPE (TIME-, PROJECT-, ENERGY-) MANAGEMENT: 2018.09.10-11. 9-17:00

PROJEKTTERVEK ÉS -EREDMÉNYEK HATÉKONY PREZENTÁLÁSA: 2018.10.02-03.

TEAM COACHING GYAKORLATOK PROJEKTVEZETŐKNEK: 2018.09.12-14. 9-17:00

 

Jelentkezni az oldal alján található űrlapunk kitöltésével tudsz, legkésőbb 10 munkanappal a képzés indulása előtt!

A KÉPZÉSEK RÖVID BEMUTATÁSA:

projektmenedzsment emberi oldala - Személyes hatásgyakorlás a projektek iránti elköteleződés megteremtésében

Fejlesztési programunkat ajánljuk:

A program megvalósítását javasoljuk vertikális programként teameknek, illetve horizontális programként is a szervezet bármely részéből olyan munkatársaknak, akik projektekben is dolgoznak.

A program arra - a Német Projektmenedzsment Szövetségkutatási eredményekre építő – szemléletre épül, miszerint a projektkudarcok 80%-át a tervezés és a humán tényezők kezelésének hiánya okozza. A humán oldalban rejlő kockázatok minimalizálása a különböző hatásgyakorlási eszközök megfelelő működtetésével érhető el.

A projekt résztvevőinek fontos tudatosítania, hogy kiket, milyen fázisban, milyen üzenettel, hogyan szólítanak meg annak érdekében, hogy a projekt, ill. a közös munka iránti legmagasabb elköteleződést elnyerjék. Tapasztalatink szerint a projekt csapattagok legnagyobb kihívásai közé tartozik azoknak a munkatársaknak a „bemozgatása”, lelkesítése a projekt céljainak irányába, akikkel szemben a szervezeti struktúra sajátosságaiból kifolyólag nincs utasítási jogkörük.

A program során összehangoljuk a más projekttervezési és vezetési tréningeken elsajátított eszközök és módszertanokat a hozzájuk tartozó kommunikációs feladatokkal. Meghatározásra kerülnek a legfontosabb kommunikációs formák, kulcsüzenetek, valamint különböző kommunikációs szituációs gyakorlatokban próbálhatják ki a személyes hatásgyakorlás projektekre gyakorolt hatásait.

A program felépítése

Hatásgyakorlás világos struktúrával a projektcélok közössé tételének érdekében

A projekt iránti elköteleződés első fontos eseménye a projekt célkitűzésének közössé tétele, a közös megértés megteremtése. A projekt kick-off, vagy egyéb kezdeti tájékoztató megbeszélések markáns projekt marketing eszközök, ahol meg kell teremteni a projekt iránti érdeklődést, tisztázni kell a felmerülő kérdéseket, és bátorítani kell arra a projekt résztvevőit, hogy a kétségeiket megosszák. Ha strukturált formában, logikus válaszokat tudunk adni a felmerülő kétségekre, kérdésekre, sokat teszünk azért, hogy már a kezdetekkor a projekt mellé álljanak a projekt csapattagok.

A projekt marketing egyik kiemelt eszköze a tájékoztató prezentációk. A hatékony prezentációkat vizsgáló, valóban tudományos kutatások eredményei szerint, a testbeszéd, vagy a vizualizálás csak másodrendű a struktúrához képest. Az előadó leginkább a világos célokkal, érthető magyarázatokkal és inspiráló üzenetekkel van hatással a közönségre.

Practical Task & Project Management

A Német Projektmenedzsment Intézet felmérése szerint a projektkudarcok 80%-át a tervezés és a humán tényezők kezelésének hiánya okozza.

Programunk ezért túlmutat a projektmenedzsment-oktatás klasszikus felfogásán, és a tervezés és megvalósítás klasszikus eszközei mellett hangsúlyosan kezeli a humán oldal menedzselésétA résztvevők a saját életükből hozott pilot/minta projekteken dolgoznak, így a két napos tréning végére nemcsak egy kész projekttervvel mennek haza, hanem minden tervezési elemhez hozzáillesztik azt, hogy a projekt iránti elkötelezettség eléréséhez milyen kommunikációs csatornákat milyen tartalommal működtessenek.

Programunkat ajánljuk

Mindazoknak, akik szeretnék komplexebb feladataikat, projektjeiket hatékonyabban elvégezni és ehhez megszerezni mindazon módszertani tudást, ami biztosítja a sikert mind a humán- mind a technikai oldalon. (A programban való részvételnek nem feltétele a projektvezetői tapasztalat.)

TPE (Time-, Project-, Energy-) Management - Időd, projektjeid és energiáid összehangolása

Interjúk, fejlesztési programok során egyre gyakrabban halljuk munkavállalóktól, hogy a napi munkavégzéshez tartozó feladatok határidőre történő elvégzése már kihívás, és a helyzet tovább fokozódik, amikor „beejtőernyőzik” egy-egy komplex projekt. A gyors reagálás, a hatékony munkavégzés mondhatni alap elvárás, ami megköveteli az egyes feladatok közötti gyors váltásokat. Kutatások bebizonyították, hogy a munkahelyi stressz egyik legfőbb forrása, pont a homogén idők hiányából, az állandó készenlét megéléséből és a „soha semmi nincs rendesen befejezve” érzéséből fakad.

TPE Management programunk segítséget nyújt:

 • felszínre hozni a folyamatokhoz kapcsolható megoldandó témákat, amely támogatja a saját hatáskörben reziliens megoldások kidolgozását;
 • katalizálni a személyes energiaszint helyreállításának és karbantartásának személyes akcióterveit, ezek gyakorlati megvalósítását;
 • felismerni a személyes erő- és energiaforrásokat, gazdálkodni saját energiaforrásokkal, személyes témákban alkalmazni a flow-modellt és az akadálymentesítés módjait;
 • a reziliencia-gyorsmodell elsajátításával, személyes alkalmazásával lehetőséget ad az időgazdálkodási, önszervezési technikák személyes gyakorlati beágyazására, a résztvevők energiaháztartásának és megoldásainak stabilizálására.

Projekttervek és -eredmények hatékony prezentálása (MS Project és MS PowerPoint használatával)

A program célja, fókusza...

Ha szeretnéd a projektjeidet jól megtervezni úgy, hogy közben megismered az MS Projekt szoftvert, és szeretnéd az eredményeket is a célcsoport igényihez igazítva sikeresen prezentálni akkor ez a Te képzésed. Plusz, ha ezeken felül a projekt értekezleteken is szeretnél helyt állni akkor mindenképpen gyere. A „hard” és „soft” ismeretek integrálása egy új érdekes megközelítés, amit itt és most megtapasztalhatsz. A tréninghez szükség lesz laptopra MS Project és MS PowerPoint szoftverrel.

Kompetenciák, amelyeket fejlesztünk

 • Projektmeendzsment ismeretek
 • Szoftverhasználat (MS Project, Ms PowerPoint)
 • Előadói és prezentációs készség
 • Értekezletvezetési ismeretek

Team coaching gyakorlatok projektvezetőknek

A coaching szerepe a csapatod projektekhez való elköteleződésének kialakításában és a konfliktusok konstruktív megoldásában

Fejlesztési programunkat ajánljuk

A program kifejezetten projektvezetőknek szól és a projektek humán tényezőinek megértésére és kezelésére helyezi a hangsúlyt.

Ügyfeleinkkel való közös munkáinkban gyakran felmerülnek az alábbi dilemmák, kérdések:

 • Hogyan tudom elkötelezni a projektteamtagokat, amikor csak a kapacitásaik egy része felett rendelkezem, és nem vagyok a formális vezetőjük?
 • Hogyan tudom felszínre hozni és oldani az érdekellentétekből fakadó konfliktusokat a gördülékenyebb együttműködés érdekében?
 • Mit tehetek azért, hogy a projektteamtagok ne csak az irányító, koordináló, beszámoltató projektvezetői szerepemet éljék meg, hanem a támogató szerepemet is, valamint bizalommal forduljanak hozzám szakmai és interperszonális konfliktusok esetén is?
 • Hogyan tehetem önjáróvá a projektcsapatomat abban a tekintetben, hogy kisebb konfliktusokat önmaguk is meg tudjanak oldani?
 • Hogyan hozhatom felszínre a projektcsapatomban rejlő tudást, és hogyan tudjuk közössé tenni?
 • Hogyan vezessem eredményesebben a projektmegbeszéléseket, hogy a résztvevők fókuszáltak legyenek?
 • Hogyan érhetem el, hogy a projektteamtagjaim döntés központúak legyenek, vállalva ezzel az esetleges nyílt konfrontációt is?

Jelentkezni az ITT található űrlap kitöltésével tudsz!

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, ha elsőkézből szeretne értesülni híreinkről, eseményeinkről.

Kinek szóló hír érdekli?