Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Fenntarthatósági képzések, szolgáltatások

OKOSAN, KÖRNYEZETTUDATOSAN, HATÉKONYAN/ SMART - GREEN - LEAN

 

 GINOP 3.1.1-21  pályázatba építhető, a "zöld átállást támogató"  fenntarthatósági képzésekkel, valamint 

ÚJ KISZERVEZETT FENNTARTHATÓSÁGI SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSAINKKAL is állunk ügyfeleink rendelkezésére!

  

 SMART, GREEN, LEAN

A mára már érezhető környezeti változások akár a saját közvetlen környezetünkben, az Európai Unió egyre szigorúbb szabályozási keretrendszere, a vevők, munkatársak, tulajdonosok elvárásai exponenciálisan növekvő mértékben kényszerítik ki már a közeljövőben a vállalatok, különböző egyéb szervezetek fenntarthatóbb működését.

A célhoz és a realitásokhoz igazodva tudunk segíteni akár a képzések, akár a fenntarthatósági jelentések, akár különböző „lábnyomok” csökkentése, akár a körforgásos gazdaságba való bekapcsolódás, akár az anyag- és energiafelhasználás optimalizálása területén, valódi és fenntartható változások véghezvitelében.

A felszínt eltakaró divathullámok, látszatintézkedések helyett mi a valós és jelentős pozitív hatást hozó, hatékony fejlesztésekben szeretnénk támogatni ügyfeleinket.

 

hogyan?

 • OKOSAN (SMART)
  • Kellő mennyiségű diagnózisra építve, lehetőleg mérhető módon és SMART akciókban, projektekben megvalósuló fejlesztésekkel.
 • KÖRNYEZETTUDATOSAN (GREEN)
  • A működés valódi környezeti hatását javítva, és nem csupán egy-két divatos (és felszínes) mérőszám vagy tevékenység mentén.
 • HATÉKONYAN (LEAN)
  • Természetesen a fenntarthatósági törekvéseknél is szempontnak kell lennie a hatékony megvalósításnak, sőt akár a profitabilitás növelésénk is (amennyiben ez megoldható). Szakértelmünkkel segítünk feltárni és megvalósítani azokat a fenntarthatósági projekteket, amelyek még a vállalat pénzügyi mutatóit is javítják.

munkánk során igazodunk az ügyfelek számára rendelkezésre álló keretekhez és célokhoz a 3P (profit, people, planet) területekre vonatkozóan.

                         

képzések

Nyílt meghirdetésű és kihelyezett képzésekkel, workshopokkal támogatjuk ügyfeleinket, nem csak a szemléletváltás, de a konkrét szakmai tervezés és megvalósítása területein is:

1) Fenntarthatósági alapismeretek képzés

Bevezetés a fenntarthatóság témakörébe, fogalmi áttekintés, trendek és tendenciák megértése, a rendelkezésre álló eszköztár átfogó megismerése.

 

Fenntarthatósági képzéseink időpontjairól, a díjazásról, valamint a jelentkezésről további részletek:

https://www.samlingsolution.hu/hu/fenntarthatosagi-alapismeretek-kepzes oldalon.

 

2) Fenntarthatósági stratégiaalkotás képzés & workshop

Bevezetés a fenntarthatóság témakörébe, fogalmi áttekintés, trendek és tendenciák megértése, a rendelkezésre álló eszköztár átfogó megismerése, a vállalat saját stratégiájának (akár vízójának, missziójának) hozzáigazítása a fenntarthatósági alapelvekhez, fenntarthatósági stratégia kialakítása, fenntarthatósági akció- és projekttervek.

 

3) Fenntarthatósági szakértő képzés & workshop

Bevezetés a fenntarthatóság témakörébe, fogalmi áttekintés, trendek és tendenciák megértése, a rendelkezésre álló eszköztár átfogó megismerése, a vállalat saját stratégiájának (akár vízójának, missziójának) hozzáigazítása a fenntarthatósági alapelvekhez, fenntarthatósági stratégia kialakítása, fenntarthatósági akció- és projekttervek, változásmenedzsment, projektmenedzsment és fenntarthatósági kommunikáció megtervezése.

tanácsadás és mentoring

1) Diagnózisok/ Átvilágítások/ Felmérések/ Vizsgálatok

Különböző mélységű diagnózisokkal, átvilágításokkal, felmérésekkel segítjük ügyfeleinket, hogy a megfogalmazott fenntarthatósági célokat leginkább kiszolgáló akciókba, projektekbe fektethessék az erre szánt erőforrásaikat és ne csupán ötletelések, külső direktívák, vagy éppen felszínes információk alapján dönthessenek arról, hogyan járuljanak hozzá egy fenntarthatóbb világ megteremtéséhez, saját működésük fenntarthatóbbá tételéhez.

 • Fenntarthatósági jelentést előkészítő vizsgálatok: érintetti térkép, bevonási mátrix, lényeges ügyek, benchmark elemzés.
 • Környezeti hatást mérő vizsgálatok: LCA (Teljes Életciklus Elemzés), Karbonlábnyom, Vízlábnyom.
 • Megtérülési vizsgálatok.
 • Hatékonyságjavító, Green&Lean lehetőségek feltárása (jelentős pénzügyi megtérüléssel járó fenntarthatósági projektlehetőségek feltárása).
 • Körforgásos gazdaságba való becsatlakozási lehetőségek vizsgálata.
 • Energetikai rendszer és energiafelhasználás-optimalizálási átvilágítások.

 

2) Fenntarthatósági projektek kiválasztása és megvalósítása

A projektek kiválasztásakor segítséget nyújtunk, hogy az ügyfelünk által meghatározott célokhoz legjobban igazodó fejlesztések kerüljenek megfogalmazásra.

Fontosnak tartjuk tisztázni, hogy a fenntarthatóság mely területein kíván ügyfelünk vezetővé válni, követni a többieket, vagy csupán megfelelni a különböző előírásoknak, hiszen a befektetendő erőforrásokat ez alapján kell beosztani.

                          

A projektek megvalósításában sem hagyjuk magára ügyfeleinket. Amennyiben szakértői támogatásra van szükség egyes részterületeken, akkor tanácsadással, amennyiben változás- illetve projektmenedzsmentben van szükség támogatásra, akkor pedig projektmenedzsment támogatást nyújtunk, hogy a tervekből megvalósult fejlesztések révén, valós és jelentős előnyök származzanak minél több érintett számára.

Tipikus fenntarthatósági projektek

 • Energetikai projektek a felhasználás csökkentési projektektől a „zöld energia” projektekig.
 • Anyagfelhasználást optimalizáló projektek.
 • Fenntarthatósági jelentések előkészítés és megírása.
 • A vállalat működésének felkészítése a várhatóan nagy mértékben szigorodó szabályozási környezetre.
 • Különböző minősítések megszerzése (GreenBrands, B Corp…).
 • Környezeti hatásmérési projektek.
 • „Carbon zero”, vagy csupán Co2 kibocsájtást csökkentő projektek (sokszor az anyacég vállalásai mentén).
 • Munkavállalói jólét/elégedettségfejlesztés.
 • Beszerzés- és beszállítófejlesztés.
 • Fenntarthatósági Kommunikációs Stratégia kialakítása.
 • Fenntarthatósági szemléletű termékdesign és marketingkommunikáció.

 

3) Marketing és kommunikáció 

Legtöbb esetben fontos része a fenntarthatósági törekvéseknek, hogy erről minél több megcélzott érintett (tulajdonos, vevő, munkavállalók, a közvetlen környezetben élők, civil szervezetek, önkormányzatok, akár állami szervek) is megfelelő módon szerezzen tudomást.

A fenntarthatósági tevékenységekhez tartozó kommunikációban számos módon nyújtunk segítő kezet:

 • fenntarthatósági jelentések előkészítése, megírása, kommunikációja,
 • vállalati belső- és külső kommunikáció a megcélzott érintettek felé,
 • fenntarthatósági márka- és designkommunikáció, kommunikációs stratégiai tanácsadás.

 

Szolgáltatások

Segítünk a fenntarthatósági stratégia megalkotásában és lebontásában, hogy egyértelmű legyen az irány!  

KISZERVEZETT FENNTARTHATÓSÁGI SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK:

- Fenntarthatósági szemléletváltást hajtunk végre a shopfloortól a menedzsmentig, hogy a szervezet minden tagja egységes ismeretekkel rendelkezzen.

- Lean and Green módszertan alapján azonosítjuk a fenntarthatósághoz köthető veszteségeket, hogy a zöld gondolkodás üzletileg is megtérüljön.

- Koordináljuk a projektet, hogy a megvalósítás is fenntartható legyen.

Karbonlábnyom-számítás során kalkuláljuk a kibocsátások pontos értékét.

Termék- életcikluselemzéssel (LCA) vizsgáljuk egy adott termék teljes életútját és az egyes életszakaszok környezeti hatásait.

A kitűzött célokat és az elért eredményeket összefoglaljuk egy fenntarthatósági jelentésben.

Kiszervezett fenntarthatósági szakértői szolgáltatások letölthető  tájékoztató

 

ELÉRHETŐSÉGEK

 Amennyiben Ön is szeretne tenni vállalata vagy szervezete fenntartható működése érdekében, és szeretné megtudni miben tudunk az Önök segítségére lenni, keressen minket mielőbb.

 Andriska Pál

Ügyvezető és Fenntarthatósági Menedzser

  +36 30 250 0275

pal.andriska@samlingsolution.hu

 

Nyilas Andrea

Fenntarthatósági Tanácsadó

sustainable@samlingsolution.hu

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!