Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Egyéni munkahatékonyság

Kreativitás az innovációban és a problémamegoldásban

A Sämling Solution kreativitás fejlesztő programja növeli a résztvevők problémamegoldó és innovációs képességét, valamint a kreatív működéssel kapcsolatos önbizalmat.

A tréning egyik kulcsüzenete, hogy a kreativitás nem velünk született személyiségjegy, hanem minden ember által birtokolt, és fejleszthető képesség. A tréning másik kulcsüzenete, hogy a kreativitás nem művészet, hanem probléma megoldási módszer. A kreatív ötlet az, ami egyszerre újszerű és releváns megoldást nyújt a problémára.

Fejlesztési programunkat ajánljuk

Olyan munkatársaknak, akiknek a munkájuk akár jól definiált problémák 

(a cél ismert, a módszer nem), akár rosszul definiált problémák
(a cél sem ismert) megoldásából áll.

Olyan munkatársaknak, akik egy termék vagy szolgáltatás innovációjával foglalkoznak.

 

Kompetenciák, amelyeket fejlesztünk

A tréningen foglalkozunk a kreatív gondolkodásra való nyitottsággal (attitűd). A résztvevők számos, kreatív működéseket segítő eszközt és módszertant sajátítanak el (készség), és megismerik ezek működési hátterét (tudás).

A tréningen tudományosan megalapozott elmélettel és gyakorlatokkal dolgozunk.

 

Módszerek, amelyekkel dolgozunk

A tréning elején a kreatív működés mindegyik alapelvét több rövid, erős egyéni sajátélményt adó gyakorlattal demonstráljuk.

A folytatásban a résztvevők játékosabb, majd egyre komolyabb problémahelyzeteket oldanak meg, ez utóbbiaknál már csak akkor tudnak megoldást elérni, ha valóban alkalmazzák a korábban megtanult eszközöket.

A program fontos részét képezi, hogy a résztvevők megtapasztalják, milyen hatással van rájuk a kreativitást támogató közeg. Ennek elemei: pozitív, támogató hozzáállás, bátorság a konvencionális gondolatok meghaladáshoz, humor, és hibázási lehetőség.

A tréning második felében konkrét munkahelyi helyzetekre, valós feladatokra fókuszálunk. A konkrét helyzetekben a szervezeti igények alapján vagy az innovációt (új megoldások kidolgozása), vagy a problémamegoldást (egy meglévő probléma releváns és újszerű megoldása) állítjuk középpontba.

Vezetőkből, vagy facilitátorokból csoportok esetén foglalkozunk a kreatív munkavégzés feltételeinek kialakításával.

Együtt dolgozó résztvevői csapat esetén a csoportos problémamegoldás módszereire dolgozzuk fel bővebben, így a tréning egy tartalmas együttműködés fejlesztő program szerepét is betölti.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, ha elsőkézből szeretne értesülni híreinkről, eseményeinkről.

Kinek szóló hír érdekli?