Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Budai Gergely

Tréner, tanácsadó

Miért csinálom?

Van bennem egy mély meggyőződés azzal kapcsolatban, hogy az emberek közötti konfliktusok, a szervezeteken, csoportokon belüli problémák a tudatosság hiányából fakadnak. Ezt tapasztalom a magánéletben, ezt tapasztalom a munka területén is.

Nem látjuk hogy mit is teszünk, hogyan tesszük azt, és hogy ezek milyen következményekkel járnak. Odafigyelünk a feladatokra, de nem értjük igazán a megfelelő módokat. Küzdünk és összeakadunk másokkal, mert a látásmódunk megmarad egy alacsony szinten, és elhisszük azt, amit az ütközések hatására a védekező mechanizmusaink sugallnak. Ami pedig csak szétfelé visz, nem össze, az eredmények hanyatlása felé visz, nem pedig a szinergia felé. Bezárkózás felé a nyitottság helyett, ami pedig a kulcsa az életképességnek mind szervezeti, mind egyéni szinten.

Azt tapasztalom a munkám során, hogy az első, igazi lépés az eredmények, boldogabb, sikeresebb működés felé az ébredés arra, hogy mit is csinálunk, és hogy mit is kellene ehelyett. Amikor automatizmusaink helyett a tudatosság tere jelenik meg a cselekedeteinkben, a kommunikációnkban, az együttműködési rendszereinkben, cselekvéseinkben. Örök motivációt jelent ezekben a folyamatokban benne lenni, és hiába a megértés, mégis mindig más minden szituáció, egyéni/szervezeti helyzet, ekképp mindig friss tud maradni számomra ez a tevékenység. Sosem lehet megunni az ébredéseket végigkísérni, és talpra segíteni aki innentől a saját lábán akar előrehaladni az eddigi szabott pályás, körben haladó mozgójárda helyett.

Hiszek abban, hogy lehet ébreszteni, és hogy mindenkit  meg lehet utána tanítani az önjáró éber működésre, és ez igazából a dolgunk.

Hogyan teszem mindezt?

Az ún. „őrült bölcsességben” hiszek. Abban, hogy akár szervezetekről, csapatokról vagy egyénekről van szó, mindig az adott aktorok, helyzet, környezet és elvárásfelhő határozza meg, hogy mit és hogyan kell lépni, néha szelíden - néha akár radikálisan. Abban hiszek, hogy potenciált, megértésből fakadó alkalmazkodóképességet, belső hitet kell építeni, valódi válaszkészséget a kihívásokra, és akkor valódi fejlesztést végzünk, nem csak itt-ott besegítünk, és egy idő után elakadnak nélkülünk a dolgok.

A jelenre kell válaszolni, és igyekszem ennek módjait megtalálni, feltérképezni, és ezt a látásmódot, ismereteket átadni.

Pszichológiai (http://www.ttk.mta.hu/intezetek/kognitiv-idegtudomanyi-es-pszichologiai-intezet)
közgazdasági (http://www.zskf.hu/kepzesek/olvas/permalink:nemzetkozi-gazdalkodas-alapszak) és
diplomáciai (http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=21438) tanulmányaim segítenek a gyakorlati és elméleti alapvetésekben, szerteágazó szakmai és oktatási tevékenységem pedig a gyakorlati megvalósítás során

Hol és mit csinálok?

Jellemzően készségfejlesztő tréningeket tartok, magyar és angol nyelven, de oktatok felnőttképzésben és coaching folyamatokban is részt veszek. Emellett egyéb területeken is rendelkezem szakmai tapasztalattal, tevékenységgel:

  • Soft-skill trainingek - jellemzően multinacionális vállalatoknál, főleg SSC-knél
  • Vezetői és life-coaching
  • Trainer képzés (Nokia Academy)
  • HR-képzés (European Business School London)
  • Pedagógus képzés (Menedzser Praxis, BME)
  • Kreatív ügynökségi tevékenység (PlotPoint, BrainExpress)
  • Szakértők, EP Bizottsági tanácsadók kiválasztása (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium EU Koordinációs Főosztálya)
  • Innovációs projektmenedzsment (TeTT Consult)
  • Nagyértékű ingatlanok értékesítése (Sol Oriens)
  • Dokumentumfilmsorozatok co-producerelése (MTV, DunaTV)

Vegye fel velünk a kapcsolatot!SÄMLING SOLUTION CONSULTING KFT.

Ügyfélszolgálat

+36 1 438 05 94

+36 1 212 50 71

info@samlingsolution.hu

1124 Budapest, Németvölgyi út 64.

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre, ha elsőkézből szeretne értesülni híreinkről, eseményeinkről.

Kinek szóló hír érdekli?