Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

Autoipari Vállalat, Belső Vezetői Akadémia kialakítása és kivitelezése

Cél:

Egy olyan Vezetői Akadémia létrehozása, mely része minden vezető karrier útjának, és 3 éves távlatban előre láthatóvá teszi a vezetői kompetenciák fejlesztését.

Környezeti jellemzők:

Interkulturális környezet, 3 egymásra épülő vezetői szint, zömmel az Y generációból, magas létszám (~300fő), sok kezdő vezető.

A program a vice president  támogatását élvezte, a megvalósító 7 körös folyamat során került kiválasztásra. Az Akadémia a HR Development szegmenssel együtt került kialakításra.

Követelmény jellemzők:

Implementálható tudás, mérhetőség, eLearning támogatás, egymásra épülő fejlesztés, az egyes szintek fejlesztésének összehangoltsága. Az anyavállalat vezetői karrier elveivel összhangban kellett lennie a programnak.

Mérési módok:

360° vezetésértékelés, Development Center

Fejlesztési módszerek:

Szponzorshop, tréning, csoportos coaching

A megvalósítás útja:

Esettanulmány

 

Hatások

A vezetők fejlődési és karrier útja láthatóvá és támogathatóvá vált a program által. Sokan fiatalon és kevés tapasztalattal kerültek olyan pozícióba, ahol nagy mennyiségű embert kellett irányítani, és az interkulturális nehézségek miatt kevés iránymutatást kaphattak a menedzsmenttől.

A program során ezért kiemelt szerepe volt annak, hogy olyan vezetői kompetenciákkal kapcsolatos és önismereti visszajelzésekre adódott lehetőség, melyek rendkívül értékesek voltak a résztvevők számára és akár évekkel is felgyorsították a vezetői fejlődés útját.

A közvetlen termelés irányítók számára olyan vezetői eszköztár nyílt meg, mely segítségével navigálhatták magukat és csapataikat a folyamatosan változó környezetben.  Mind az emberek (Leadership 1) mind a folyamatok (problémamegoldás) menedzseléséhez azonnal használható eszköztárat kaptak.

Fontos hatás volt mind a termelő, mind a kiszolgáló területek együttműködése szempontjából a program. Több szinten is megnyílt a párbeszéd lehetősége a résztvevők számára, és több program elem során is megfogalmazhatták elvárásaikat, sérelmeiket és javaslataikat egymás felé. Megismerték jobban egymás gondjait és szempontjait. Nem egy alkalommal megállapodások, döntések születtek az együttműködések fejlesztése kapcsán.

Arra is lehetőség nyílt, hogy az egymás területén futó projektjeikhez megszerezzék az adott szegmens vezetőjének szponzorációját.

A program során a gyár hatalmas bővülésen esett át, létesítmény, gépek és emberek tekintetében. Ennek megvalósítását már jórészt az akadémián résztvevő magyar vezetők végezték, nagy sikerrel.