Magyar

Az Ön szervezetfejlesztő partnere stratégiai céljainak elérésében!

A fenntartható agilis működés szervezeti gyakorlata képzés

Képzés ideje:

2019. 04. 06 - 2019. 05. 10.

Részvételi díj:

350.000 Ft+Áfa

Helyszín:

Budapest

A képzés szervezője

Manisz Zaharula

Telefon: +36304763748
E-mail: zaharula.manisz@samlingsolution.hu

Jelentkezem

Az eredményes agilis vezető eszköztára

BEMUTATÓ NYÍLT NAP MÁRCIUS 8-án (10-13 óráig) részletek-jelentkezés

A csapból is az agilitás folyik.. de mi az?!

Egy a titka: témához módszertant!

 

MIÉRT csináljuk ezt a képzést?

Az agilitás alapelvei látszólag könnyűek és egyértelműek, mindennapi gyakorlatba történő átültetésük azonban kihívásokkal teli. Szeretnénk megmutatni közelről azokat a tényezőket, amelyek az agilis szervezeti transzformációt sikerre vihetik, ill. górcső alá venni azokat a működési sajátosságokat, amelyek miatt még sem tudják a szervezetek kiaknázni az agilitásban rejlő potenciálokat. Célunk, hogy a résztvevők képesek legyenek alkalmazkodni a változó vevői igényekhez és szervezeti helyzetekhez, mindemellett motivált munkatársakkal jó minőségű terméket adhassanak ki.

 

KINEK szól ez a képzés?

Az agilis működés kulcsszereplőinek szól, vezetőknek, projektvezetőknek, SCRUM Mastereknek, Agile Coachoknak, belső szervezetfejlesztési és változásmenedzsereknek, akik:

KIK tartják a képzést?

Olyan külső trénerek tartják ezt a képzést a Sämling Solution Consulting Kft. keretein belül, akik jelenleg is olyan cégek felsővezetői, akik már bevezették az agilitást és számtalan példát tudnak hozni a gyakorlatból. Emellett olyan belső trénerek is közreműködnek, akik több éve a projektmenedzsment üzletágat segítik kihelyezett képzéseink során, illetve komplett szervezetfejlesztést támogattak kkv és nagyvállalati környezetben is.

MI a módszertanunk?

Az agilis működés bevezetéséhez és fenntartásához szükséges legfontosabb hard és soft tényezőket mutatjuk be esettanulmányokon és gyakorlati példákon keresztül.

A képzést előkészítő időszakban megismerjük a résztvevők igényeit, agilitással kapcsolatos kérdéseiket, dilemmáikat és kihívásaikat, amelyeket integrálunk a képzés tematikájába.

A képzés témaköreit (lásd alább) 3 egymásra szervesen épülő modulban dolgozzuk fel, 5 nap időtartamban. Az egyes modulok közötti időszakban a résztvevők számára hozzáférést biztosítunk a digitális tanulástámogató felületünkhöz (Learning Management System), ahol további esettanulmányokat ismerhetnek meg, közösen végiggondolhatnak izgalmas szituációlat, ill. megoszthatják egymással és a trénerekkel a dilemmáikat, tapasztalataikat.

Témakörök

 

1. modul: A céges környezet és kultúra az agilitásban

1 tantermi nap

Időpont: 2019. április 6. szombat

2. modul: Az agilitás mint szemlélet és gyakorlati alkalmazása

2 tantermi nap:

Időpont: 2019. április 12-13. péntek-szombat

3. modul: Az agilis működés emberi oldala

2 tantermi nap

Időpont: 2019. május 9-10. csütörtök-péntek

Oktatóinkról:

Belák Henriett CAS Software Kft., ügyvezető

Engem a fejlődés és a hatás éltet. Szeretek tanulni, új dolgokat kipróbálni és közben azt megfigyelni, hogy örömmel tölt-e el, vagy éppen halálra untat. Ezután viszonylag gyorsan hozom meg a döntést, hogy akarok-e ezzel a dologgal a későbbiekben foglalkozni. Saját komfortzónámat tágítom, ez kell az önismerethez, mert vallom azt, hogy bárkiről is legyen szó, csak akkor találja meg a neki való feladatokat vagy munkakört, ha ismeri saját maga korlátait.

Nagyon egyszerű módszerrel dolgozok, problématudatot gerjesztek és azt elemezzük, hogy milyen érzést és hatást vált ki az adott személyben. Egy vezetőnek ismernie kell önmagát, tudnia kell, hogy mik az erősségei, mert akkor lesz hiteles a munkájában és példaképe sokaknak a szervezeti kultúrában.

Pályafutásomat Nürnbergben gazdasági vonalon kezdtem, majd Szegeden végeztem német tanárként. Jelenleg is Szegeden élek és dolgozom, fő küldetés tudatom az emberi fejlesztés. Habár nem vagyok informatikus, de vezetői feladatomnak érzem, hogy nálunk a szoftverfejlesztés területén mindenki azokat a feladatokat lássa el, amit szívesen végez és kellő kihívást jelentsen a mindennapjaiban. Szívesen segítek, de azt is megtanultam, hogy csak annak tudok, aki engedi. Kell egy megfelelő nyitottság ahhoz, hogy valaki készen álljon az új impulzusok befogadására és magára a változásra.

Kapcsolatom a Sämling Solution Consultinggal évekre nyúlik vissza. Végzett coachként, trénerként és szervezetfejlesztőként tudom a náluk elsajátított ismereteket a gyakorlatban is hasznosítani. Ügyvezetője vagyok a CAS Software Kft-nek, működésünk alapját az emberek jelentik, hiszen, ha az emberek motiváltak és kellő ismerettel rendelkeznek, akkor az eredmények is jók lesznek. Minden egy jó beszélgetéssel kezdődik...

Koch Zoltán CAS Software Kft., részlegvezető

A legnagyobb sikerek mögött, mindig egy motivált csapat áll, akik hisznek benne, hogy közösen képesek bármit véghezvinni, lehetetlen célokat elérni, akár egész iparágakat megváltoztatni. A kulcs abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő embereket a feladatra és biztosítani kell számukra az ideális körülményeket. Hiszem, hogy mindenki számára létrehozhatók ezek a körülmények és megtalálhatóak azok a célok, amiért szívvel-lélekkel, maximális teljesítményt nyújtva képes dolgozni.

A több mint 20, informatika világában eltöltött év erősen analitikus szemléletet és emberközpontú gondolkodásmódot alakított ki bennem. Nem hiszem, hogy egy varázspálca mindent megold, inkább egy kitartó és hosszabb folyamatban hiszek, ahol újra és újra lépéseket teszünk a megfelelő irányba, mindig a lehető legnagyobb hatást elérő feladatra fókuszálva.

Részlegvezetőként 40 ember közvetlen személyzeti vezetése a feladatom 5 éve agilis környezetben, emellett a projektek felügyeletéért és a cégben használt folyamatok fejlesztéséért felelek. Szeretek tanulni és a tanult ismereteket beépíteni, vezetőként az élen kell ebben járnom, és példát mutatnom. Képzett coach és tréner vagyok, számos projektmenedzsment és agilis módszertant tanulmányoztam és szereztem képesítést belőlük. (Agilitás - scrum.org: PSM, PSPO, PAL, PMI-ACP Projektmenedzsment - PMI PMP)

 

Pádár Mariann Sämling Solution Consulting Kft., tréner-tanácsadó

MIÉRT CSINÁLOM?

Szeretem azt a pillanatot a munkámban, amikor megszületik a közös megértés egy helyzetről, lehetőségről, problémáról. Ilyenkor mintha a levegő is megváltozna a teremben, tele lesz új energiákkal, amik mind a megoldáskeresés irányába hatnak, míg végül a kitartó munkát megkoronázza valamiféle megvilágosodás. Egy terv arról, mit szeretnénk látni az út végén, és hogyan fogunk oda jutni. Nagy élmény, amikor végigkísérhetem a folyamatot, és látom, hogy van ereje, valós hatása egyénekre, csoportokra, és a teljes szervezetre annak a munkának, amit közösen végzünk.

 

HOGYAN TESZEM MINDEZT?

Amit tréner-tanácsadóként hozzá tudok tenni ahhoz, hogy ügyfeleink elérjék céljaikat:

Hiszek a folyamat tanácsadás modelljében, abban, hogy az ügyfél a témájának „guruja”, ő az, aki részleteiben ismeri, és ő lesz az is, aki eljut oda, ahol tartani szeretne, és a végén learatja ennek gyümölcsét. A feladatomat abban látom, hogy támogassam ügyfeleinket a helyzethez illően kérdésekkel, iránymutatással, szaktudással, de lehet csak egy jó beszélgetéssel. Ezeket az alapelveket követem akár tréningről, akár szervezetfejlesztésről legyen szó. Mindezt a tudást, hitvallást Budapesti Corvinus Egyetem Humánmenedzsment szakán alapoztam meg , és örülök, hogy a Sämling Solution Consultingban olyan munkatársakkal dolgozhatom együtt, akikkel egy nyelvet beszélünk, és akiktől nap mint nap újat tanulhatok

 

Képzésünkkel kapcsolatos további információkért keresse:

Manisz Zaharula 

+36304763748

zaharula.manisz@samlingsolution.hu

 

Jelentkezem

Kérjen tájékoztatást!

Manisz Zaharula, A képzés szervezője
zaharula.manisz@samlingsolution.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot!